Vrtni ali navadni timijan (Thymus vulgaris) je zimzelen grmič z majhnimi, dišečimi listi. Njegova prvotna domovina so sredozemske dežele, v katerih raste naravno na suhih področjih. Med gojenimi vrstami so najpogostejše ozkolistne (francoske) in širokolistne (angleške) sorte različnih vonjev in okusov. Timijan sodi med najpomembnejša kuhinjska zelišča večine zahodnjaških kuhinj, priljubljen je na Bližnjem vzhodu in v Mehiki ter Latinski Ameriki. Tudi med dolgotrajnim kuhanjem ohrani vonj in okus; če ga dodajamo zmerno, okrepi okus drugih zelišč in ga ne prekrije. Nepogrešljiv dodatek je v francoskih enolončnicah od pot-au-feja do cassouleta, dodajajo ga v terine in paštete, zelenjavne juhe, paradižnikove in vinske omake. V Louisiani ni brez njega gumba in jambalaye, v Veliki Britaniji pa ne nekaterih slanih pit in kunčje obare. Poda se k jajčevcem, h gobam, krompirju, korenju, k paradižniku, zelju in stročnicam.
Sestavine: narezani listi timijana*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo Avstrije. Pridelava: družina Reiser.
Neto količina: 20 g
Hraniti v hladnem in suhem prostoru.