Začimba galgant 35g Sonnentor
Na Tajskem je galgant osnovna sestavina karijev v prahu in je celo bolj priljubljen kot ingver.
Z galgantom prekrivajo neprijeten vonj rib in morskih sadežev, obogatijo številne pekoče in kisle juhe, najpomembnejši pa je v priljubljeni juhi iz kokosovega mleka in piščančjega mesa ("tom kha kai").
V prah zmleta korenika je del začimbnih mešanic po vsem Bližnjem vzhodu in v severni Afriki.
Brez galganta ni maroškega "ras el hanouta", pa tudi ne jetrnih klobas in medenjakov v nekaterih evropskih kuhinjah.
Rusi z njim začinjajo "nastojko" (liker, oslajena grenčica z galango), Hildegarda Bingenska, bržkone najslavnejša zdravilka srednjega veka, pa ga je tako cenila, da ga je imenovala kar »rastlina življenja«.
Sestava: galgant*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave.
Hranite v suhem in hladnem prostoru.