Asta omega-3 250ml
Asta omega olje za:
srce |
možgani |
vid |
- 2.750 mg Omega3 maščobnih kislin v dnevnem odmerku.
- V naravni obliki trigliceridov, ki zagotavlja najvišjo stopnjo absorpcije.
- Z najnižjo stopnjo oksidacije TOTOX < 5.
- Brez okusa po ribah ali neprijetnega refluksa!
- Z dodanim astaksantinom!
- Tekoča oblika omogoča enostaven način uživanja.
Opis
Pozitivno delovanje EPK in DHK na celostno zdravje je poznano že iz 60-ih let prejšnjega stoletja, ko je bil prvič potrjen pozitiven vpliv omega-3 maščobnih kislin, še posebej EPK in DHK, na zdravje srca. V vmesnem času sta EKP in DHK postali eni izmed najbolj raziskovanih naravnih substanc. Danes vemo, da sta EKP in DHK pomembni sestavini celičnih membran in s tem povezanih procesov ter da imata izjemen pomen predvsem za razvoj in delovanje možganov, kognitivne sposobnosti, preprečevanje s starostjo povezanega upadanja umskih sposobnosti in podporo ohranjanju normalne funkcije vida.
Navodilo za uporaboOtroci 5 ml (1 čajna žlička), odrasli 10 ml (1 jedilna žlica) dnevno.
|
Sestavine | Na dan |
---|---|
Omega-3 maščobne kisline | 2.750 mg |
od tega Eikozapentaenojska kislina (EPK) | 1.150 mg |
od tega Dokozaheksaenojska kislina (DHK) | 1.000 mg |
astaksantin | 1 mg |
Neto količina: 250 ml
Proizvajalec: Za Eubioma d.o.o. skrbno proizvedeno v Nemčiji.
Znanstvene trdtve:
DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnih ravni krvnega tlaka.
DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnih vrednosti trigliceridov v krvi.
DHK pripeva k vzdrževanju normalnega delovanja možganov.
DHK prispeva k vzdrževanju normalnega vida.
EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanju srca.
Uživanje DHK v času nosečnosti in dojenja prispeva k normalnemu možganskemu razvoju zarodka oz. dojenčka.
Uživanje DHK v času nosečnosti in dojenja prispeva k normalnemu razvoju vida zarodka oz. dojenčka
Kakovost
TOTOX vrednost vedno pod 5!
V letu 2010 so znanstveniki v okviru EFSA prvič resno izrazili skrb glede stopnje oksidacije v omega-3 izdelkih*. Oksidacija je v bistvu proces kemijske razgradnje nenasičenih maščobnih kislin, v katerem nastajajo prosti radikali in aldehidi. Slednji po novejših znanstvenih dognanjih delujejo vnetno in lahko izničijo dobrodejnost vpliva EPK in DHK.**
V proizvodnem procesu Premium Asta - Omega3 se še posebej veliko pozornosti polaga na preprečevanje oksidacije. Ključni element pri tem je predvsem uporaba popolnoma svežih surovin in proizvodni proces, ki poteka pri zelo nizkih temperaturah. Rezultat je olje z najnižjo stopnjo oksidacije na trgu (TOTOX pod 5), kar se izraža tudi v 100% nevtralnem okusu olja. Posebna tehnologija polnitve omogoča ohranjanje nizke TOTOX stopnje tudi v steklenički.
V nedavni Skandinavski študiji so preverjali oksidacijske nivoje omega-3 izdelkov na Norveškem trgu, s testiranjem peroksidnega in anisidinskega števila, ki se skupaj izračunata v TOTOX vrednost. Testirana olja so imela povprečno TOTOX vrednost 36.5, koncentrati ribjih olj pa povprečno vrednost 31.9.***
*EFSA Scientific Opinions: Fish Oil for Human Consumption. Food Hygiene, including Rancidity (2010)
**Turner et al.: Are health benefits of the fish oil limited by products of oxidation? (2006)
***RUBIN Report 196: Potential health benefits of low-oxidized omega-3 oil.