Hibiskus poznamo predvsem kot okrasno cvetočo rastlino, toda njegovi cvetovi so izjemni tudi v čaju. Njegova osvežilna aroma spominja na brusnično ali ribezovo marmelado.
Hibiskus poznamo predvsem kot okrasno cvetočo rastlino, toda njegovi cvetovi so izjemni tudi v čaju. Njegova osvežilna aroma spominja na brusnično ali ribezovo marmelado.
Hibiskusov čaj je primeren kot osnova za bovle, poda se tudi k divjačinskim jedem. Njegovo kislost lahko ublažite s surovim sladkorjem ali z medom.
Priprava:
1 jedilno žlico hibiskusa prelijte z 250 ml hladne vode, prevrite in pustite stati do 10 minut.
Sestavine:
hibiskus Hibiscus sabdariffa*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Burkina Faso.
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obiskanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.